Changez är en pakistanier med storslagna drömmar om ”att vinna”. Han flyttar till USA och är irriterande tävlingsinriktad men gör mycket väl kometkarriär på Wall street. Men efter händelserna den 11 september förändras hans liv och han hamnar i skottgluggen för människors fördomar. Pengar och framgång får minskad betydelse och Changez återvänder till Pakistan där det också riktas anklagelser mot honom.

Skådespeleriet är bra, och särskilt Kate Hudson som här spelar konstnärlig och seriös flickvän (och för den sakens skull blivit mörkhårig i stället för blond!). 
  Ämnet är superintressant men berättelsen spretar lite för mycket för att riktigt gripa tag. Att fokusera på en sak, nämligen hur livet i USA verkligen blev för människor med Changez utseende, hade varit bättre.

Filmens starkaste scener är när Changez kollega ifrågasätter att han låter skägget växa eftersom det får honom att se skrämmande ut, eller när han grips av Polisen utan anledning. Tyvärr drunknar sådana scener i mycket annat, så som helt intetsägande scener mellan Changez och flickvännen. Vi behöver inte relationsdramatik i filmer där det redan finns så mycken annan dramatik!
  Filmen är baserad på en roman med samma namn av Mohsin Hamid.