Varför kallar du dig dräng?
  – För att det är dräng jag är. Jag tycker det är yrkesstolthet. En dräng som alla känner till är Alfred. Han ansågs väl kanske inte som den skarpaste hjärnan, men han var en duktig, plikttrogen och kunnig person. Och det symboliserar drängen för mig. Det är inte någon lägre stående och mindre kunnig.

 Micael Adriansson, dräng.Micael Adriansson.
Foto: Lasse O Persson

Har titeln betydelse för yrkets status?
  – Det beror på hur man använder ordet. Säger man det med stolthet har det nog ingen betydelse, men säger man det nedlåtande sänker man statusen.

Hur är lantarbetarens status idag?
  – Den är nog rätt så låg även om den har blivit lite bättre. Det finns gamla fördomar att de som jobbar inom lantbruket är okunniga, att de fick ta det för att de inte fick något annat. Jag tror att djurskötare jobbar med det för att de vill det. Jag har träffat folk från Östeuropa som inte kan förstå varför jag är stolt över att vara djurskötare, det har väl med djurens status att göra. Jobbar du med exotiska djur på djurpark så är det nog högre status än i jordbruket.