Hejsan svejsan!

Nu har det redan gått två veckor … Tänk vad tiden går fort när man har roligt!
  Här kommer veckans rapport vecka 2:

Maggan:

Mycket peppande make, hittat en gemenskap i träningen & kosten då vi gör allt tillsammans. Tränar som vanligt på Friskis & Svettis , ett antal gånger i veckan.
  Veckan har varit bra, lite lurvig och slö i mössan.

Kerstin:

Har ätit repris på förra veckan, helt ok. Följt alla träningspass + ett extra pass på nya gymmet i torsdags. Tänker därför ta långpromenaden hem idag. Har känt mig väldigt trött vissa dagar, varit lite slö i huvudet, känt mig lite irriterad. Mått bäst och varit gladast då jag tränat och efteråt.

Eva:

Kan känna att ägandets viktighet avtar medan varandet ökar i takt med åldern, erfarenhet och ”livskunskap” ger mig mer livskvalitet och meningsfullhet. Tror att det också relaterar med var i livet man befinner sig. Jag som åter börjar få min egentid tillbaka kan lätt må bra med ”varandet” då jag känner mig trygg i att jag inte alltid behövs för mina barn exempelvis.
  • Att få må bra känna glädje gemenskap och förhoppningsvis vara frisk.
  • Få se sina nära utvecklas och bli vuxna och må bra. 
  • Har lite roligare än vad man tillåtit/varit möjligt under många låsta år.
  • Känna att man går vidare i livet. 
  • En person som allt för länge tillfredsställt andras behov i första hand.
  • Ju bättre man mår fysiskt, psykiskt och mentalt —-> bättre tålamod.

Carina:

Säger bara att det är skönt att det är fredag! Den här veckan har varit jobbig … Förra veckan gick mycket lättare. Jag har varit så himla trött fast jag har sovit gott, jag har följt kost- och träningsschemat. Har även känt mig så otroligt seg i huvudet, hittar inte ord och koncentrationen har inte varit den bästa. Är det för att man inte äter sötsaker? (Har inte vart någon storkonsument innan heller). Kan det ha någon inverkan att man tränar på morgonen? Orkar i och för sig mer de dagarna som jag har tränat. Och av någon anledning har jag mycket mera eksem nu fast jag inte har ändrat min kost så mycket. Annars känns det så bra att man har kommit igång med träningen … Det är bara till att kämpa 🙂 En liten fråga om crosstrainer om vilken hastighet som är bäst att gå på och hur länge ska man köra?

Det var rapporten från vecka 2.

Ha det gott
Kram Carina

Bea kommenterar:

Underbart tjejer!
  Det verkar som om flera av er nu är lite trötta. Då är det viktigt att antingen öka intaget av mat, mer fett eller lägg på lite mer kolhydrater om inte tröttheten går över på en dryg vecka. Då är det troligtvis för lite energi. Några dagars trötthet vid en omställning är helt okej. Nu ska ni själva sy ihop er egen matsedel vilket innebär att fokus blir på att hitta proteinkällan, sedan fettet och därtill de kolhydrater du ska äta till.
  Observera att ni inte tränar för mycket och se till att göra någon stimulering av neuromotoriken (långsamt) varje dag i någon form. Exempelvis rita en åtta med tummen långsamt, snabbt, stora som små eller gör rörelser långsamt på golvet själv i några minuter.
  Svårt att svara på frågan om crosstrainer. Vi går raskt 6-7 km/h, raskt normaltempo 5-6 km/h. Så ca 5-6 km/h om du ska gå upp mot en timme. Annars pröva snabbare vid kortare pass. Du ska vara varm (gärna svettig) men inte för ansträngd.

”De första oroar sig i onödan. Sån är inte jag. Jag glädjer mig i onödan. Jag tycker det är roligare.”
– Kristina Lugn

varm kram Bea