Från och med den 14 april är de längsta passen maximalt 8.30 timmar med några enstaka undantag där passen är sju minuter längre. Och i sommar blir de längsta passen 8.59 timmar.
  Ledningen för Arriva Råsta har tagit fram nya tjänstgöringsscheman tillsammans med Kommunals skyddsombud och fackliga företrädare i trafikområdet.
  – Vi är mycket nöjda, säger Reza Forghani.
  Han hoppas att det nya schemat ska fungera som det är tänkt.
  Arbetsmiljöverket har fortsatt ögonen på Arriva i Råsta och har redan aviserat en inspektion där den 4 juni. Då ska de även kontrollera att ledningen har tagit itu med att förbättra arbetsmiljöarbetet och rutinerna för detta.

I december förra året fick förarna arbetspass på upp till 10 timmar per dag. Många protesterade och till slut gjorde Reza Forghani en anmälan till Arbetsmiljöverket som hotade med böter om inte arbetspassen kortades.
  Företaget reagerade surt och delade ut varningar till ett tiotal förare. Reza Forghani fick två. Arriva krävde dessutom att Kommunal skulle byta ut honom som huvudskyddsombud vilket förbundet vägrade att göra.
  Hans varningar och ett flertal av de övriga som delades ut är nu uppe i central förhandling mellan Kommunal och Arriva.
  Reza Forghani är för egen del övertygad om att företaget vill göra sig av med honom.
  – Vi har fått fram uppgifter om att de har personer som bevakar mig under mina arbetspass för att leta efter fel som kan användas som skäl för att sparka mig, säger han.

Kommunal sade tidigare i år upp samverkansavtalet med Arriva men parterna arbetar nu för att försöka förbättra relationen och samarbetet.
  Inom kort får Arriva en ny vd. Reza Forghani önskar att detta leder till ett förändrat klimat i företaget.
  – Det är bara att hoppas att det blir så, säger han.