Nyheter

Arbetskläder
ett viktigt krav

2013-03-26
— Arbetskläder är fortfarande en högt prioriterad fråga.
Det säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund som just nu förhandlar med arbetsgivarna.
Läs mer

Barnskötare
fick bra jackor

2013-03-26
Barnskötarna i Emmaboda fick inga arbetskläder alls. Nu har de fått termobyxor och en bra jacka. I Bengtsfors går det långsamt framåt.
Läs mer

Kommunal väntar
på kläddomar

2013-03-26
Kommunal fortsätter att kräva arbetskläder i hemtjänsten via Arbetsmiljöverket och väntar på domstolsbeslut runt om i landet. Dessutom ska Socialstyrelsens hygienkrav börja gälla all vård och omsorg — vilket kan leda till arbetskläder.
Läs mer

FP vill satsa på nattis och heltid

2013-03-26
I Folkpartiets förslag till nytt partiprogram uppmanas alla FP-politiker arbeta för heltider inom offentlig sektor, kommunerna ska vara skyldiga att tillhandahålla nattis för behövande och de vill införa särskilda välfärdsjobb som påminner om plusjobben. Det slås också fast att Folkpartiet är ett feministiskt parti.
Läs mer

Kommunal hävde skyddsstopp

2013-03-26
KA har tidigare skrivit om skyddsombudsstoppet som riktades mot en enskild grävmaskinist i Kalix. Nu häver Kommunal förbudet efter förhandlingar med kommunen.
Läs mer

Dags att hylla
ditt skyddsombud

2013-03-26
Vem är det som håller koll på att din arbetsmiljö är bra och fungerar som den ska? Skyddsombudet. För femte gången ska Stora skyddsombudspriset delas ut och du har möjlighet att nominera din kandidat.
Läs mer

Liv & hälsa

Högutbildade lever längre

2013-03-26
Svenskarna mår bättre och medellivslängden ökar, visar en ny rapport. Men hälsan är orättvist fördelad, och särskilt kvinnor med kort utbildning släpar efter.
Läs mer

Debatt

Vi har gjort Sverige bättre

2013-03-26
Under alliansens tid vid makten har utanförskapet minskat och fler är i arbete. Både löntagare och pensionärer har fått skattesänkningar samtidigt som vi skjutit till extra pengar till kommuner och landsting. Denna verklighet kommer att ge avtryck i valet 2014, skriver moderaten Jan Ericson.
Läs mer

Bokrecension

Hat & bläck

2013-03-26
Av Kristian Lundberg och Crister Enander (Bokförlaget H:ström)
Läs mer

Fler fackliga nyheter

21 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.