Hur känns det?
  – Vi är jättestolta att vara det enda skolköket i Stockholms stad som är nominerade. Även om vi inte vinner känns det jättebra att vara topp 20 bland skolmatsrestaurangerna i Sverige.

Varför tror du att ni har blivit nominerade?
  – Vi har jobbat väldigt hårt med att laga bra skolmat. Vi serverar minst tre rätter varje dag, en huvudrätt och två vegetariska rätter. Den mesta maten lagar vi från grunden, till exempel gör vi våra egna färsbiffar och serverar inte fiskpinnar, utan panerar fisken själva. 

Vad är ditt tips till kökspersonal som vill laga bättre mat?
  – Det viktiga är att skolledningen i varje skola prioriterar skolmaten på samma sätt som man prioriterar läroämnena. På Bagarmossens skola kan rektorn namn på alla bland kökspersonalen och vi har en bra relation till skolledningen. Så är det inte i alla skolor. Det gör att vi får goda förutsättningar till att laga bra mat.

Behöver den svenska skolmaten förbättras?
  – Det har varit mycket fokus på att förbättra skolmaten de senaste åren och jag hoppas att det kommer fortsätta. Dels för att det är viktigt att barnen får nyttig och näringsrik mat, dels är det är en del i fostran av barnen att lära dem äta bra mat. Jag minns när jag själv gick i skolan och de enda grönsakerna som fanns att välja på var en morots- eller vitkålsbit.

Och de nominerade är ... 

Totalt är 20 skolkök nominerade till årets skolrestaurang. Andra priser som delas ut är bland annat årets skolkock och årets skolmatskommun. Tävlingen är ett samarbete mellan Magasin Måltid och restaurangguiden White Guide.
• Annerstaskolan, Huddinge
• Backeboskolan, Nacka
• Bagarmossens skola, Stockholm
• Bladins skola, Malmö
• Brottkärrsskolan, Göteborg
• Domarringens skola, Uppsala
• Fridaskolan, Härryda
• Kavelbrogymnasiet, Skövde
• Klockarskolan, Säter
• Lindåsskolan, Göteborg
• Oscar Fredriksskolan, Göteborg
• Rättviksskolan, Rättvik
• Runstensskolan, Haninge
• Rösjöskolan, Täby
• Skiljeboskolan, Västerås
• Stora Hammars skola, Vellinge
• Vallargärdets skola, Karlstad
• Västerhöjdsgymnasiet, Skövde
• Åbyskolan, Klippan
• Ängdala skolor, Vellinge