Nyheter

Brukare avgör
om arbetskläder

2013-03-22
Kommunal i Forshaga ifrågasätter att personliga assistenter bara får använda arbetskläder om deras brukare godkänner det.
Men enligt Socialstyrelsen ska brukaren kunna ha åsikter om personalens kläder.
— Hur kul är det att gå på konsert med någon om det står kommunens namn på kläderna, säger Britt-Marie Fagerlund.
Läs mer

Politiker utmanas
i vattenkampanj

2013-03-22
Annelie Nordström, ordförande i Kommunal, utmanar Sveriges riksdagsledamöter att delta i en kampanj under världsvattendagen — att bara använda 10 liter vatten under en dag. De 10 literna symboliserar mängden vatten en människa i utvecklingsländer använder.
Läs mer

KA kan vinna
nytt journalistpris

2013-03-22
KA:s reporter Matilda Uusijärvi Ek har chansen att vinna ett nytt journalistpris för sina artiklar om kvinnors deltidsarbete. Nu är hon nominerad i kategorin ”Bästa avslöjande text” inför Fackförbundspressens dag.
Läs mer

Liten löneskillnad
i låglöneyrken

2013-03-22
Fritidsledare är ett kvinnodominerat yrke där männen ändå tjänar något lite mer än vad kvinnorna gör. Kvinnliga brandmän tjänar något mindre än sina manliga kollegor, medan köksbiträden har jämställda löner.
Läs mer

Nätkampanj ska stoppa skatteflykt

2013-03-22
Hjälp Reinfeldt finna skatten. Så heter en kampanj som 18 svenska organisationer, bland annat LO/TCO biståndsnämnd, bedriver inför ett beslut i EU i april om att motverka kapitalflykt i utvecklingsländer.
Läs mer

Debatt

Med ”nattis”
kan alla arbeta

2013-03-22
Välfärden måste anpassas till nya villkor för arbetsliv och livsmönster. Vi socialdemokrater vill se en stad där alla kan arbeta, oavsett om du är singel eller gift, förälder eller barnlös, om du arbetar dagtid eller på natten, skriver Sofie Evertsson och Joel Malmqvist från Stockholm.
Läs mer

Kåseri

Mitt tioårsjubileum!

2013-03-22
Jag rättade till tiaran och slängde boan över axeln ännu en gång. Var det jubileum så var det. I år har jag roat — eller plågat — tidningens läsare med mina kåserier i hela tio år.
Läs mer

Filmrecensioner

Ingen riktig finne

2013-03-22
En dokumentär i regi av Mika Ronkainen med Kai och Tauno Latvalehto.
Läs mer

Bakom stängda dörrar

2013-03-22
Nervkittlande franskt drama i regi av Francis Ozon.
Läs mer

Fler fackliga nyheter

21 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.