När bildläraren Bosse (Brasse Brännström) går i pension blir han lämnad av sin fru. Han har dålig kontakt med sin dotter och hälsan kunde varit bättre. Allt går inte riktigt Bosses väg kan man säga.
  Räddningen blir en Finlandskryssning med vännerna Lennart, en riktig charmör, och Anders, som mest är galen faktiskt. På kryssningen träffar Bosse sin gamla ungdomsflamma och precis när han ska lägga in sin stöt kommer Lennart och förstör. Det hela urartar i ett vilt slagsmål på dansgolvet mellan de gamla kompisarna och deras vänskap får sig en rejäl törn. 

Även om filmen bitvis är långsam är det kul att se en film med lite äldre huvudkaraktärer. Brasse Brännström imponerar som hopplös pensionär men även Kjell Bergqvist och Göran Ragnerstam som spelar Lennart och Anders är som klippt och skurna för rollerna.
  Det enda jag stör mig på är det lite väl tillrättalagda slutet.