– Det är ett spel för gallerierna, jag tycker att det är förskräckligt, säger Ann Eriksson, ordförande för Kommunal i Ljusdal.
  Hon tycker att kommunstyrelsen bestämt sig innan facken fått lämna sina åsikter.

Facken har själva intervjuat kandidaten och tvivlar på att han är nog kompetent. Claes Rydberg har tidigare jobbat i Jönköping och Motala kommun och senast som kulturchef i Västra Götalandsregionen. Det jobbet fick han lämna med en fallskärm på 2,8 miljoner när kulturnämnden saknade förtroende för honom.
  – Vi ställde en rak fråga till arbetsgivaren om de kunde argumentera varför Claes Rydberg skulle få tjänsten. Till svar fick vi att det är politikerna som bestämmer vem som ska anställas, säger Ann Eriksson.

På frågan om varför facken inte kommit in tidigare i förhandlingarna säger kommunalrådet Roland Bäckman till P4 Gävleborg:
  – Det är vårt personalkontor som har hand om de frågorna. Men det är klart att det hade varit önskvärt om det varit så.