Sen ungefär ett år tillbaka har Kommunal försökt få till ett avtal med kommunen. Intresset för att byta det så kallade semesterdagstillägget, som betalas ut vid semester, mot en handfull fler semesterdagar har varit stort i Nyköping. Vision, Saco och Vårdförbundet har avtal med kommunen om detta och Lärarförbundets medlemmar har samma möjlighet.
  Men för Kommunal är det alltså blankt nej.
  – Det upplevs som väldigt diskriminerande hos våra medlemmar, säger Majbritt Jensen. 
  Vi har under flera dagar sökt såväl förhandlingschefen som personalchefen i Nyköpings kommun, men inte fått tag i någon av dem.

I andra Sörmlandskommuner som Oxelösund och Eskilstuna finns avtal på plats. Och i Flen har kommunen budgeterat för att kunna erbjuda detta nästa år.
  En rundringning till Kommunals avdelningar, som Kommunalarbetaren gjorde i slutet av förra året, visade att intresset då ännu inte var jättestort. Då var 10-15 avtal tecknade eller på gång runt om i landet.