– Städpersonalen är oerhört stressade och känner oro över att inte kunna fullfölja sitt uppdrag som arbetsgivaren förväntar sig, säger skyddsombudet Anette Sparrhult till Sydsvenskan.

Tiden räcker helt enkelt inte till för städarna, menar Kommunal, och vill nu att arbetsgivaren svarar på vad de tänker göra. Städföretaget Sodexo, som har hand om städningen på sjukhuset, tycks tagna på sängen av uppgifterna:
  – Vi har inte fått några signaler om att personalen upplever situationen på det här sättet, men nu när vi har fått det ska vi självklart ta tag i problemen, säger Sodexos driftområdesdirektör Hans Arborelius till Sydsvenskan.

Arbetsmiljösituationen för vårdpersonalen på akuten har tidigare lett till vitesföreläggande från Arbetsmiljöverket på 4,3 miljoner kronor, om inte åtgärder vidtagit senast på fredag den 15 mars. Detta har KA rapporterat om i flera artiklar (se länkar). Sjukhuset överklagade sedan beslutet.
  – Vi känner att arbetsgivaren negligerar problemen så vi håller just nu på att titta på hur vi ska driva det här vidare, säger Kommunals huvudskyddsombud på SUS, Susanne Wensmark, till Kommunalarbetaren.