Nyheter

Hårdare linje för dubbla uppdrag

2013-03-12
En valplattform med sex politiska krav och en hårdare linje för dem med dubbla förtroendeuppdrag. Det är några av nyheterna i Kommunals nya plattform för facklig-politisk samverkan.
— Vi vill bli tydligare med att vi är ett fackförbund och inte ett politiskt parti, säger Per Holmström, Kommunals förste vice ordförande.
Läs mer

Sex valkrav från Kommunal

2013-03-12
Kommunal lanserar även en valplattform i sin nya plattform för facklig-politisk samverkan. Den består av de sex politiska krav som Kommunal tycker är viktigast för medlemmarna i kommande valrörelse.
Läs mer

Stressigt även för städarna i Lund

2013-03-12
Inte bara vårdpersonalen på akuten utan också städarna har en undermålig arbetsmiljö vid Skånes universitetssjukhus i Lund, enligt Kommunal.
Kommunals skyddsombud kräver åtgärder, rapporterar tidningen Sydsvenskan.
Läs mer

100 000 jobbar delade turer

2013-03-12
Drygt 100 000 av Kommunals medlemmar jobbar delade turer, enligt en ny rapport från Kommunal.
Och mest används delade turer i Norrbotten, där nästan 80 procent av medlemmarna i äldreomsorgen har arbetsdagar som är uppdelade på minst två olika pass.
— Arbetsvillkoren med ofrivilliga och obetalda håltimmar är oacceptabla. 90 procent säger att det är svårt att använda håltimmarna mitt på dagen på något vettigt sätt, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström i ett pressmeddelande.
Läs mer

Arriva kartlade skyddsombud

2013-03-12
Bussföretaget Arriva har kartlagt huvudskyddsombudet Reza Forghanis aktiviteter. Kommunal är kritiskt och vill veta om fler förtroendevalda har utsatts för samma sak.
Läs mer

LO slår ett
slag för Twitter

2013-03-12
LO vill ge sina medlemmar en röst på Twitter. På måndag är det premiär för stafettkontot @VeckansArbetare.
Läs mer

Kommunal
lever vidare

2013-03-12
Kommunal kommer inte att byta namn. Efter att ha gjort flera undersökningar om hur varumärket uppfattas har förbundet beslutat att släppa planerna på ett namnbyte.
Läs mer