Som KA skrivit tidigare vill Arriva att Kommunal avsätter Reza Forghani från hans uppdrag som huvudskyddsombud vid Råstagaraget norr om Stockholm. Nu har Svenska Dagbladet kommit över en rapport som visar att Arriva kartlagt Reza Forghanis aktiviteter under mer än ett halvår.
  Dokumentet har titeln ”Sammanställning över händelser gällande bussförare/skyddsombud RF” och innehåller 48 händelser där Reza Forghani varit inblandad. Det gäller bland annat protestmöten och kontakter med journalister.

 Reza Forghani.Reza Forghani.
Foto: Jens Kassnert

Uppgifterna får Johan Ingelskog, chef för Kommunals enhet för arbetsrätt och kollektivavtal, att reagera.
  – Det allvarliga för oss är att de har gjort den här kartläggningen, och vår fråga är om de har kartlagt alla våra förtroendevalda på det här sättet. Om de har gjort det kommer vi att begära ut den registrering som de har gjort, säger han till Svenska Dagbladet.

Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius säger att rapporten om Reza Forghani togs fram som underlag till ett möte med Kommunal. Såvitt han känner till har det inte gjorts liknande kartläggningar av andra anställda.