– Anställningstryggheten ligger högst i kurs för våra personliga assistenter, säger Kommunals förhandlare Margareta Johansson i en intervju på Kommunals webbsajt.
  När det gäller lönekraven är det LO-samordningens krav om löneökningar på 700 kronor som gäller, och att lägstalönerna höjs med samma krontal.

Vid förra årets konfliktfyllda förhandlingar med Vårdföretagarna fick Kommunal igenom 14 dagars uppsägningstid för tidsbegränsat anställda. Tidigare var det enligt avtal möjligt att bli uppsagd och tvingas sluta samma dag.
  Nu kräver Kommunal alltså att dessa 14 dagar förlängs till en månad, den minsta uppsägningstid som tillsvidareanställda personliga assistenter har. Redan i dag är det en månads uppsägningstid även för tidsbegränsat anställda i de fall brukaren avlider eller tas in på institution. Men om andra skäl ligger bakom uppsägningen, som att personkemin inte fungerar, kan assistenten få sluta med 14 dagars varsel.

Bland övriga villkorsförändringar Kommunal vill få igenom finns bland annat:
  • Att ersättningar som övertid och dylikt betalas ut vid varje påbörjad halvtimme.
  • Att begränsningar införs för jourtiden:
  – Det handlar både om hur länge man kan ha jour. Och när kan man lägga jour? säger Margareta Johansson till Kommunals webb-teve.
  • Karensavdraget vid sjukdom ska få ett maxtak.
Avtalet går ut den 31 maj och omfattar cirka 20 000 personliga assistenter anställda i assistansföretag.
  Det har inte gått att få en kommentar från arbetsgivarhåll.