Nyheter

Ministern gav råd
till unga kvinnor

2013-03-08
Jobba inte deltid när du fått barn. Gå i stället hem klockan tre och säg till din chef att du jobbar lite hemma. Det var ett råd från jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) på Internationella kvinnodagen.
Läs mer

Facket tackar M för arbetskläder

2013-03-08
Moderaten Anders Ljungsten har kämpat för arbetskläder i S-styrda Forshaga. Nu ska omsorgspersonalen äntligen få kläder.
— I det här fallet känner man att vi nästan har mer gemensamt med Moderaterna. Varför har inte Socialdemokraterna infört det här tidigare, säger Lill Andersson, Kommunal Forshaga.
Läs mer

Krontal upprör arbetsgivarna

2013-03-08
Löneförhandlingarna inom industrin går in i ett intensivare skede de närmsta veckorna. Vad IF Metall och arbetsgivarna inom industrin kommer överens om blir avgörande även för Kommunals medlemmar.
Läs mer

Mer från 8 mars

De jobbar gratis efter 14:26

2013-03-08
Efter klockan 14:26 arbetar Kommunals kvinnor gratis. Varje dag. Samtidigt som männen på arbetsmarknaden får betalt ända fram till arbetsdagens slut klockan 17.
Läs mer

Hallå där:
Tobias Bromander

2013-03-08
Hallå där Tobias Bromander, forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, som skrivit doktorsavhandlingen ”Politiska skandaler”! — Behandlas kvinnor och män olika i massmedia?”
Läs mer

Liv tycker

Den hårda
kvinnokampen
för respekt

2013-03-08
Jag har klarat det, jag är respektabel och du kan inte sätta dig på mig. Orden är den röda tråden i den brittiska sociologen Beverly Skeggs undersökning: Vad gör klass med arbetarkvinnors självkänsla.
Läs mer

Debatt

”Reva är fegt
och ovärdigt”

2013-03-08
Den svenska asylpolitiken dömer människor att bli papperslösa. Därefter väljer vår högerregering att slå till emot dem — och inte mot skurkarna som tjänar pengar på att utnyttja och profitera på andra. En regering som väljer att kriminalisera offren och en justitieminister som håller käften är både fegt och ovärdigt, skriver Bengt Sandberg, ordförande för Fackligt center för papperslösa om Projekt Reva.
Läs mer

1000 kronor
i höjd lön

2013-03-08
Det går att förändra. I det rödgröna Malmö har vi satsat 20 miljoner kronor till lönehöjningar för kvinnodominerade låglöneyrken. Det betyder att vi höjer lönen med 1000 kronor i månaden för drygt 1 150 kommunanställda, skriver Martina Nilsson, jämställdhetskommunalråd i Malmö (V).
Läs mer

Filmrecension

Stand up guys

2013-03-08
Actionkomedi från USA i regi av Fisher Stevens, med bland andra Al Pacino och Christopher Walken.
Läs mer