Den nya äventyrsdelen på Högevallsbadet invigdes den 8 februari. När besökarna strömmade till under sportlovet visade det sig att anläggningen hade många barnsjukdomar. Bland annat fungerade inte skåpen i omklädningsrummen som de ska, vilket irriterat kunderna och ökat de anställdas arbetsbelastning.
  – Personalen har inte alltid tid att ta rast. Jag pratade med en som hade börjat elva på morgonen och skulle jobba till nio på kvällen. Hon kunde inte ta rast förrän klockan sju, säger Kim Hansen, fackligt förtroendevald för Kommunal i Lund.

Det allvarligaste problemet gäller luften i badhuset. Under den senaste månaden har anställda drabbats av både andningsproblem och utslag.
  – Hade det varit en som hade fått besvär hade jag tänkt att personen kanske var överkänslig, men nu är det inte en utan ett helt gäng, säger Kim Hansen.
  Under dagen i dag, onsdag, har det hållits flera möten om problemen på Högevallsbadet. Personalen har fått löften om att det ska vidtas tekniska åtgärder för att förbättra luftkvaliteten. Däremot saknas fortfarande en tidsplan för när de övriga problemen ska åtgärdas.
  Närmast ska Kim Hansen och skyddsombudet Gabor Harmat träffas och formulera skriftliga krav på bättre arbetsmiljö.

I dag kom också besked om att chefen för Högevallsbadet avgår, skriver Sydsvenskan. Dan Kanter, idrotts- och fritidschef i Lund, förnekar att avhoppet har något att göra med problemen på badhuset.