Täby kommun har gjort en åtalsanmälan om att Arriva låter sina bussar gå på tomgång långt över den tillåtna gränsen på en minut. När polisen gjorde en inspektion en tidig morgon visade det sig att anklagelserna stämde. Då stod 30-40 bussar på tomgång.
  Enligt Svenska Dagbladet förekommer systematisk tomgångskörning även i andra av Arrivas bussgarage i Stockholmstrakten. Anledningen är att förarna har så pressade scheman att de inte hinner starta bussarna själva så att de blir varma innan de ska ut i trafik, säger flera anställda som tidningen har pratat med. Det förnekas av Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius, som säger att det rör sig om en provisorisk lösning.

Det här är inte första gången som Arriva, som ägs av Deutsche Bahn, är i blåsväder. Som KA har skrivit om i flera tidigare artiklar anklagas företaget för dålig arbetsmiljö och förföljelse av fackligt aktiva. Det har bland annat lett till att Kommunal sagt upp sitt samverkansavtal i protest.