SVAR: Som jag förstår din fråga valde du att börja ta ut din tjänstepension fast du bröt armen. Det framgår inte vilket tjänstepensionavtal du har, hur gammal du är eller om du fortfarande arbetar parallellt med pension. Jag utgår från att du fortfarande arbetar eftersom du vill vara sjukskriven. Har du fått din arbetsförmåga bedömd som nedsatt av läkare bör du vara sjukskriven och kan då få sjukpenning från Försäkringskassan.
  Ett påbörjat uttag av tjänstepensioner och privata pensionsförsäkringar kan normalt inte avbrytas. Men vanlig ålderspension kan man avbryta uttag av när som helst. Man kan också arbeta heltid och, från 61 års ålder ta ut hel ålderspension samtidigt. Viktigt att komma ihåg är dock att du får avdrag för pensionen när det gäller till exempel a-kassa om du skulle bli arbetslös. När du väl tillerkänts pension spelar det alltså ingen roll om du slutar ta ut den.
  Inom vissa avtalsområden påverkar uttag av tjänstepension hur man får arbeta, vilket i slutändan kan påverka rätt till sjukpenning. Men normalt sett kan man arbeta heltid och ta ut tjänstepension utöver det. Då bör du inte behöva avbryta ditt uttag av tjänstepensionen (vilket nog inte heller går) för att kunna sjukskriva dig. Men svaret på din fråga beror på flera olika förhållanden, så ta kontakt med ditt lokala fackförbund så kan de säkert hjälpa dig.
/Magnus Eriksson