Nyheter

M ändrar sig
om LOV

2013-03-04
Moderaterna vänder i frågan om LOV (lagen om valfrihetssystem) och tänker inte tvinga kommuner att tillämpa lagen. Däremot vill de fortfarande se många utförare inom vård och omsorg.
Läs mer

Bättre friskvård krävs för sotare

2013-03-04
Kommunal har lämnat över sina avtalskrav för landets skorstensfejare. Facket kräver höjda lägstalöner, friskvårdsbidrag och bättre regler för personal som lånas ut till andra distrikt.
Läs mer

Fler kan få rätt
till a-kassa

2013-03-04
Moderaterna öppnar för att ge a-kassa även till personer som aldrig haft ett jobb. Flera andra partier är också positiva.
Läs mer

Lugn valdag
på barnhemmet

2013-03-04
Idag är det presidentval i Kenya. Nyhetsbyråerna rapporterar att mellan 12 och 15 personer dödats i oroligheter under dagen. Barnhemmet Phyllis Memorial som KA brukar skriva om används som vallokal, men där har det inte varit några problem.
— Det är väldigt lugnt här, säger Jacinta Njoroge som äger barnhemmet.
Läs mer

Enigt krav på bättre arbetsmiljö

2013-03-04
Facken och arbetsgivarna går samman och kräver att regeringen inrättar ett nationellt kunskapscentrum för arbetsmiljö.
Läs mer

På jobbet

Bakande uskor bjöds på tårta

2013-03-04
Hon är fortfarande glatt överraskad över att hennes infall gav utdelning, men nu står apelsinfromagetårtan på ett av borden. När Carina Ericsson läste KA:s förra tårtreportage tänkte hon direkt på avdelning 1-2 på Solbacken i Ystad kommun.
Läs mer

Kolumn

Palme ingen landsfader

2013-03-04
Under en period som politisk reporter på Ekot och Rapport på 60- och 70-talen träffade jag Olof Palme flera gånger i veckan. Han kom med sin rullande gång med cigaretten i mungipan över till oss journalister som stod och hängde vid vaktmästardisken i nya riksdagshuset, där Stadsteatern är idag.
Läs mer