Nyheter

2600 protesterar mot besparingar

2013-01-29
Personalen på Akademiska sjukhuset i Uppsala gör uppror mot nedskärningarna. Mer än 2600 personer har skrivit under protestlistor som överlämnas till sjukhusdirektören i dag, tisdag.
— Allmänheten ska veta att vi inte ställer upp på det här, säger undersköterskan Linda Brolin.
Läs mer

Hemtjänstföretag lämnar Järfälla

2013-01-29
Vårdföretagen HSB Omsorg och Aleris lägger ner sin hemtjänstverksamhet i Järfälla kommun. HSB lämnar även Vällingby och Stockholms södra förorter. De anser att kommunerna betalar för låga ersättningar.
— Jag tycker att de gör helt rätt, säger Jonas Forsberg, regionalt fackligt ombud på Kommunal, om HSB Omsorg.
Läs mer

Hallå där: Anna- Karin Grönlund

2013-01-29
Hallå där, Anna-Karin Grönlund, som arbetar inom hemtjänsten i Göteborg och är en av reflektionsledarna i EU-projektet ”Reflex — en genomlysning av äldreomsorgen”, en reflektionsmetod inom äldreomsorgen.
Läs mer

50000 i potten
för demensteam

2013-01-29
Nu är det hög tid att nominera kandidater till priset Bästa demensteam i hemtjänsten. Vinnarna får 50 000 kronor och ett diplom av drottning Silvia.
Läs mer

Debatt

Släpp partipolitiken, Kommunal!

2013-01-29
Den svenska modellen förutsätter en hög organisationsgrad. Med tanke på det — och för att alla medlemmar ska känna sig välkomna — borde Kommunal inte ha en partipolitisk agenda, skriver moderaten Jan Ericson i en replik.
Läs mer

Arbetsliv

Ojämställda jobb tar på psyket

2013-01-29
Ojämställda arbetsplatser kan vara en förklaring till att kvinnor som grupp har sämre hälsa än män, enligt en ny avhandling.
Läs mer

Sista chansen!

Var med och tävla om biobiljetter till sektdramat The Master!