Nyheter

Så ska fler få privat omsorg

2013-01-28
Om det ska bli fler privata vårdföretag i äldreomsorgen måste kommunerna bli mer öppna med vad den egna verksamheten kostar. Det anser Konkurrensverket, men duckar för frågan om kommunerna betalar för lite.
Läs mer

Avknoppad hemtjänst såld

2013-01-28
Fyra år efter att tre chefer tog över Södermalms hemtjänst vid en så kallad avknoppning såldes verksamheten vidare till vårdföretaget Aleris. Hur mycket de tjänade på försäljningen är inte offentligt än. Enligt en av cheferna, Harry Charalambous, berodde försäljningen på dålig lönsamhet.
Läs mer

Fackets krav: Fler heltider i kyrkan

2013-01-28
Begränsa arbetsgivarnas möjligheter att använda sig av visstidsanställningar. Det är ett av Kommunals huvudkrav inför förhandlingarna om ett nytt avtal för anställda i kyrkan.
Läs mer

Möjligt att få bort sextrakasserier

2013-01-28
Svensk räddningstjänst är bra vad gäller utrustning och information till gravida — men sämre när det handlar om sexuella trakasserier. Det blev brandmannen Erika Hinders slutsats efter att ha jämfört jämställdhetsarbetet hos svensk och australiensk räddningstjänst.
Läs mer

Hallå där:
Niclas Järvklo

2013-01-28
Hallå där, Niclas Järvklo, jämställdhetsforskare, som nyligen kom hem från konferensen ”Kritiska perspektiv vid finansiella och ekonomiska kriser: Varför kön spelar roll” som anordnades i New York av FN:s internationella kvinnoorgan.
Läs mer

Bokrecension

Skitliv

2013-01-28
Av Victor Bernhardtz (red) (Atlas)
Läs mer

Gilla oss på Facebook

Häng med i vad som händer. Gilla ka.se på Facebook!