Susanne Wensmark jobbar själv på barnintensiven (biva) och är Kommunals huvudskyddsombud på sjukhuset.
  – Det är knappt några sjuksköterskor kvar och tre av dem är gravida och ska snart gå på föräldraledighet så vi kommer inte kunna bedriva någon verksamhet. Vi är jätteledsna och förtvivlade. Biva i Lund har en högspecialiserad vård av barn och den här kompetensen är unik, den går inte att ersätta.

Sjuksköterskornas massuppsägningar är en protest mot en försämring av det poängavtal som både sjuksköterskorna (Vårdförbundet) och undersköterskorna (Kommunal) har. Avtalet gäller biva och tre avdelningar till. Det är avdelningar som kräver att personalen är särskilt flexibel och kan gå in med kort varsel. Personalen har exempelvis fått stanna hemma utan lön vid låg verksamhet. Detta har de fått extra kompensation för.
  Nu har arbetsgivaren sagt upp avtalet och vill försämra poängersättningen.
  Enligt Susanne Wensmark rör det sig om stora lönesänkningar för undersköterskor och sjuksköterskor.
  – Det blir allt ifrån någon tusenlapp till 5 000 – 6 000 på en månad, om du jobbar mycket nätter och helger. Ersättningen inkluderar även OB-ersättning.
  – Inga undersköterskor har sagt upp sig än. Vi vet att vi inte är lika attraktiva. Sjuksköterskorna har en bättre arbetsmarknad. Men känslan av att arbetsgivaren inte respekterar oss sprider sig.
  Förhandlingarna med Region Skåne är inte avslutade än och Susanne hoppas att de ska komma överens så att personalen väljer att stanna.

Lars Kristensson är produktionsdirektör i Region Skåne och kommenterar massuppsägningarna i Sydsvenskan:
  – Om de skulle genomföra detta så blir det en allvarlig situation. Men vi är inte där ännu. Vi har ännu inte slutfört de fackliga förhandlingarna om ett arbetstidsavtal. Den fackliga förhandlingen om arbetstidsavtalet pågår och ambitionen är att vi ska komma överens, säger han.
  För en vecka sedan skrev KA om den ohållbara psykosociala arbetsmiljön på framför allt sjukhusets akutavdelning. Arbetsmiljöverket har nu krävt omfattande åtgärder.