Nyheter

De jobbade för mycket — i tio år

2013-01-23
Nattarbetare på Karsuddens sjukhus i Katrineholm jobbade för många timmar i tio år. Men de får bara kompensation för två år. En del anställda får därför bjuda landstinget på 280 timmar. Kommunal tar på sig en del av ansvaret för att det blivit fel.
Läs mer

Forskare vill mäta kvalitet

2013-01-23
Det behövs verktyg för att mäta kvalitén i vård och omsorg. Det är man eniga om när forskare i både ekonomi och omsorg tycker till om LO:s och Socialdemokraternas förslag för att begränsa vinster i välfärden. Ekonomiforskarna menar att vinster är en viktig sporre för att driva god vård och vill inte begränsa vinster eller valfrihet.
Läs mer

Tuff konkurrens om jobben väntar

2013-01-23
Kock och bussförare är två yrken där det finns goda chanser till jobb framöver, enligt Arbetsförmedlingen. För barnskötare, vaktmästare och vårdbiträden ser läget tuffare ut.
Läs mer

Robertsfors tar tillbaka städning

2013-01-23
Den kommunala städningen i Robertsfors blir återigen kommunal. Det beslutet tog kommunstyrelsen i går, tisdag, något som Kommunals representant har blandade känslor inför.
Läs mer

Snörik vinter ger fler halkolyckor

2013-01-23
Snörika vintrar gör att fler halkar och skadar sig på jobbet, enligt Arbetsmiljöverket. Kommunalare finns bland de som drabbas hårdast.
Läs mer

Kommunalare i Europa: Finland

Låga löner för assistenter i öst

2013-01-23
Lagen har bara några år på nacken. Kollektivavtalet är ännu nyare.
Finlands personliga assistenter har lång väg att gå för att få upp statusen och lönerna.
— Jag tänker inte på lyx, säger den personliga assistenten Tiina Niilekselä-Vaihinen.
Läs mer

Fler fackliga nyheter

20 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.