Städning.Foto: Patrick Degerman.

Under en period har den kommunala städningen i Robertsfors varit utlagd på entreprenad, men flera av kommunens verksamheter har klagat på att kvaliteten på städningen har försämrats. Nu återgår städningen till att drivas i kommunal regi, något som inte förvånar Ann-Louise Åkerström på Kommunal i Robertsfors.
  – Att lägga ut städningen på entreprenad gav inte den effekt som kommunstyrelsen ville – det blev varken fler företag eller mer kostnadseffektivt. Vi var emot det från början, så jag är inte förvånad, menar hon.

Frågan om hur städningen ska organiseras i fortsättningen diskuterades vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde, där man hade tre alternativ: att förlänga avtalet med det nuvarande städföretaget, göra en ny upphandling eller återinföra städningen i kommunal regi. Det sistnämnda alternativet vann med röstsiffrorna 7-6, i enlighet med kommunalrådet Patrik Nilssons (S) förslag. Han berättar för Folkbladet att detta kommer innebära en besparing på 200 000 kronor för kommunen.

Samtidigt tas beskedet emot med oro av Kommunal.
  – Beslutet känns ju positivt, men de som arbetar på den nuvarande entreprenaden tillhör ju också Kommunal, så detta innebär ju en stor oro för dem och det måste vi fokusera på nu, berättar Ann-Louise Åkerström.