Nyheter

Kommunal ber ombud om ursäkt

2013-01-21
Att sympatisera med Moderaterna och vara emot facklig-politisk samverkan är inte att bryta mot Kommunals värdegrund, säger Kommunal efter att ha utrett petningen av arbetsplatsombudet i Stenungsund. Dessutom är det bara förbundsstyrelsen som har mandat att skilja en förtroendevald från sitt uppdrag.
Läs mer

Hallå där:
Thomas Hedman

2013-01-21
Hallå där, Thomas Hedman från Kommunal Västerbotten där man lyckats vända den negativa medlemstrenden med nya grepp.
Läs mer

Debatt

Borgerliga behövs inom LO-facken

2013-01-21
LO:s mobbning av politiskt oliktänkande hotar den svenska modellen. Det skriver riksdagledamot Jan Ericson (M), ansvarig för moderaternas fackliga nätverk, med anledning av det avsatta arbetsplatsombudet i Stenungsund.
Läs mer

Arbetsliv: Status på jobbet

Mattanter och stjärnkockar

2013-01-21
Skolmat är alltid en het potatis. En ny avhandling visar att folk har en negativ och fördomsfull bild även av personalen. KA träffade två kockar som inte har något emot ordet mattant, men för att få högre status bör man nog säga kock.
Läs mer

Statusen på väg upp i storköket

2013-01-21
Kockar i storkök börjar få högre status, enligt kockarna på Falu lasarett. Det beror på flera saker: Högre krav på kompetens, mer mat lagas från grunden och det är inte bara ett kvinnoyrke längre. Dessutom är arbetsvillkoren bättre än i restaurangkök.
Läs mer

Viktiga jobb inte alltid statusfyllda

2013-01-21
Kommunalares yrken har ofta låg status hos allmänheten. Men de hamnar högre när människor svarar på vilken status de borde ha.
— Status är ett ganska dumt begrepp och ställer yrken mot varandra, säger forskaren Ylva Ulfsdotter Eriksson.
Läs mer

Liv & hälsa

”Jag är alldeles uppvarvad”

2013-01-21
I april berättade Malin Ovesson i KA om hur det är att leva med tvångssyndrom. Ikväll är hon med i teve och visar hur hon letar lik under sängen, stänger av lampan sju gånger, och allt annat hon måste göra varje dag innan hon går hemifrån.
Läs mer

Kultur

Tid att nominera till kulturpris

2013-01-21
Kommunal vill uppmuntra medlemmar som ägnar sig åt kultur. Nu är det dags att nominera kandidater till Kommunalarnas pris på 50 000 kronor.
Läs mer

Bokrecension

Färjkarlen

2013-01-21
Av Jakob Nilsson efter Stieg Trenters bok (Kartago)
Läs mer