Du är med i programmet Outsiders på Kanal 5. Hur känns det?
  – Jag är alldeles uppvarvad just nu. Jag har inte sett programmet själv så jag är lite nervös. Men jag litar på dem och hoppas det blir bra, säger Malin Ovesson.

Det är ungefär nio månader sedan du var med i KA. Vad har hänt sedan dess?
  – Jag har fått diagnoserna asperger och cyklotymi, en mild form av bipolär sjukdom som innebär att humöret svänger väldigt mycket. Det har fått mig att förstå varför tvångssyndromet inte går över. Jag har svårt att se samband och dra nytta av erfarenheter. Och om jag inte kan dra nytta av erfarenheter är det svårt att bli av med tvånget med hjälp av terapi.

Kan du få bättre hjälp när du fått diagnoserna?
  – Ja, nu kan jag få hjälpmedel, till exempel en spisvakt som stänger av spisen så att det inte börjar brinna. Förut fick jag inte det, för de sa att då skulle jag inte bli av med tvånget. Jag kommer nog också att få hjälp av en arbetsterapeut. Och så har jag blivit sjukskriven på 50 procent, det är bra, för jag orkar inte jobba mer.

Vad jobbar du med nu?
  – Jag har praktik på ICA Maxi stormarknad. Det går jättebra, jag får packa upp och ställa i ordning, det är sånt jag älskar. Och så får jag motion, det är bra för mig. Fast jag hade gärna velat storstäda hela Maxi, men det går ju inte.

Vad hoppas du av framtiden?
  – Jag hoppas att teveprogrammet gör att fler hör av sig och vill ha föreläsningar om tvångssyndrom, för det är det roligaste jag vet.

Malin Ovesson

Ålder: 29 år.
Bor: Blekinge.
Yrke: Förutom praktikjobbet föreläser Malin om tvångssyndrom genom Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge. Hon är också utbildad undersköterska och friskvårdskonsulent.