Nyheter

Ombud petades efter kritik mot S

2013-01-14
Kommunals sektion i Stenungsund petade ett arbetsplatsombud från sin post efter att hon ifrågasatt Kommunals band till Socialdemokraterna och propagerat för alliansens politik.
— Tar man på sig att vara arbetsplatsombud för Kommunal så är det våra värderingar som gäller, säger Lena Janson, ordförande i Stenungsund.
Läs mer

Ökad samsyn om arbetsförmåga

2013-01-14
Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ska göra samma bedömningar av arbetsförmågan.
— Min förhoppning och fasta övertygelse är det kommer att leda till att ingen kan anses vara för sjuk för att jobba enligt Arbetsförmedlingen och för frisk för att vara sjukskriven av Försäkringskassan, säger Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson till KA.
Idag lämnar han en rapport om det till regeringen.
Läs mer

Hallå där: Johanna Rosengren

2013-01-14
Hallå där, Johanna Rosengren, en av fyra tjejer på omvårdnadsprogrammet på Cultus i Uppsala som gör ett projektarbete tillsammans. Om några veckor ska de bjuda de boende på Liljefors äldreboende på middag.
Läs mer

Kultur

”Värsta platsen
på jorden”

2013-01-14
42 kvinnor och deras 25 barn lever i fyra rum vilka utgör kvinnornas avdelning på ett fängelse i Afghanistan. Filmen ”Frihet bakom galler” ger en unik skildring av deras verklighet. ”Frihet bakom galler” är en av 19 svenska filmer med premiär under våren.
Läs mer

Bokrecension

Ni älskar dem inte

2013-01-14
Av Belinda Bauer (Modernista)
Läs mer

Fler fackliga nyheter

20 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.