Vilka hjälper du?
  – Alla som behöver hjälp är välkomna att skriva vad de behöver, men jag har försökt rikta in det på barnfamiljer. Barn ska inte straffas för sina föräldrars misstag eller olycka i livet. Många som går med vill skänka, det är svårare att få tag på dom som behöver hjälp.

Hur vet du att de som går med i gruppen inte utnyttjar den?
  – Det har bara varit något sådant fall när jag fått tips om att personen inte har det dåligt ställt och då har den blivit avstängd. Men jag tycker att om en av tio visar sig vara oärlig så har vi ändå hjälpt nio människor som har det svårt.

 Lina Wingren, undersköterska.Foto: Lina Wingren

Du samlar också ihop kläder hemma hos dig?
– Ja, antingen skickar en medlem direkt till en annan. Eller så kan folk lämna det till mig och så skickar jag vidare det som någon behöver. Men halva min föräldrapenning går till porto så de som är med i gruppen kan också skänka frimärken om de vill istället för kläder.

Vad fick dig att börja med det här?
  – Det skrevs mycket om barnfattigdom för några år sedan och jag kände att jag ville göra något. Men när jag kontaktade kvinnojouren hade de inget behov av hjälp. Stora hjälporganisationer vill helst att man skänker pengar, men jag ville hjälpa mer personligen. Då ansökte vi om att bli fosterfamilj, men det var också stopp för att vi hade småbarn och de sa att vi inte skulle orka då. Då sökte jag och hittade en liknande grupp på nätet, som inte var så aktiv. Då startade jag en egen.

När man läser inläggen är det även ensamma människor som söker kontakt med varandra?
  – Ja och det var tanken också med gruppen. Det ska inte bara handla om att fylla en materiell tomhet.

Vad är ditt mål?
  – Drömmen är att det ska startas flera lokala grupper, så att vi inte behöver lägga en massa pengar på porto. Vi är bara 130 medlemmar lite drygt men jag startade i september så det har ändå spritt sig bra.