Nyheter

Telefonterror anmäls av facket

2013-01-10
Psykiatrin vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping är utsatt för telefonterror. Hot förekommer också. Kommunal anser att situationen är ohållbar och har anmält den till Arbetsmiljöverket.
Läs mer

Fler delade turer upprör Kommunal

2013-01-10
Kumla kommun inför fler delade turer och mer helgtjänstgöring för personalen inom äldreomsorgen, skriver Nerikes Allehanda. Anledningen är att man måste spara pengar. Kommunal är kritiska och tycker att kommunen i stället ska anställa mer personal.
Läs mer

Facken ställer krav på EU

2013-01-10
LO och TCO vill att EU–domstolen tar hänsyn till friheten att förhandla och strejka enligt internationella konventioner om grundläggande mänskliga rättigheter. I dag presenteras en rapport som visar på hur fackliga rättigheter begränsas av hur EU–stadgan tolkas.
Läs mer

Tummen upp för kyrkan i välfärden

2013-01-10
Svenska folket ser positivt på att kyrkan engagerar sig i välfärden — men stödet gäller inte vilken typ av verksamhet som helst. Det visar en ny undersökning.
Läs mer

Arbetsliv

Utmattade mer ljudkänsliga

2013-01-10
Utmattade kvinnor är mer ljudkänsliga när de utsätts för en stressande uppgift jämfört med dem som inte är utmattade. Det visar en studie gjord vid Karolinska institutet.
Läs mer

Liv & hälsa

Många tiger om psykisk ohälsa

2013-01-10
Tre av fyra som lider av psykisk ohälsa håller den hemlig för sin omgivning. Över hälften upplever att andra någon gång tagit avstånd från dem eller undvikit dem när de berättat att de mår dåligt.
Läs mer

Filmrecension

Frankenweenie

2013-01-10
Stop-motion-animerad film av Tim Burton, med röster av bland andra Winona Ryder och Martin Landau.
Läs mer

KA:s inkomstkarta

Vad tjänar du? Jämför din inkomst med andra kommunalare här!