Nyheter

45 personer varslas i Bollnäs

2013-01-08
45 personer varslades på tisdagen om uppsägning på Bollnäs sjukhus, som drivs av vårdbolaget Aleris. Kommunalare kommer att beröras men det är oklart hur många. Anledningen till varslet är dålig lönsamhet på grund av vikande patientunderlag.
Läs mer

Kommunal stöttar lagstiftningskrav

2013-01-08
Hemtjänstpersonal borde vara skyldiga att anmäla när de upptäcker våld mot äldre. Det föreslår Stockholms äldreborgarråd Joakim Larsson (M). Och får stöd av facket.
— En klar lagstiftning skulle lätta bördan för den anställde, tror Kommunals ordförande Annelie Nordström.
Läs mer

Hallå där:
Pia Sundhage

2013-01-08
Hallå där Pia Sundhage, förbundskapten för svenska damlandslaget i fotboll och kolumnist i KA, som fick pris som världens bästa tränare vid Fifas stora gala i Zürich på måndagskvällen.
Läs mer

Hallå där:
Johan Karlsson

2013-01-08
Hallå där, Johan Karlsson, huvudskyddsombud i Kommunal Karlskoga, som går en kurs för framtida ledare inom arbetarrörelsen på Bommersviksakademien.
Läs mer

Brandman tredje stressigaste yrket

2013-01-08
Brandman är det tredje stressigaste yrket och trumfas bara av militära yrken, enligt den amerikanska sajten Careercast. De stora riskerna och ansvaret, långa arbetspass och snabba skift mellan aktivitet och vila pekas ut som några av orsakerna.
Läs mer

Arbetsliv

Jobbkemikalier kan ge astma

2013-01-08
Personer som kommer i kontakt med kemikalier på sin arbetsplats har förhöjd risk att drabbas av astma. Lokalvårdare och vård- och omsorgspersonal tillhör de som är särskilt utsatta.
Läs mer

Bokrecension

Hus vid
världens ände

2013-01-08
Av Åke Edwardson (Albert Bonniers förlag)
Läs mer