SVAR: När det gäller vikten kopplad till kroppen tror jag att det ofta kan handla om att man vill må bra i själen, som att vara glad, lätt och full av energi. Undersök först om det är något tillstånd du vill uppnå och pröva med att kolla om ditt fokus på kalorier, mat och träning ger dig det eller om det i stället ger dig oro, missnöje och ångest.
  Du har en fullständigt vettig vikt i förhållande till din längd och att räkna kalorier kommer inte att ge de resultat du önskar, eftersom kroppen gör allt för att överleva. Den ställer in sig på lågenergiförbrukning och vill överleva på så lite som möjligt. Äter du sedan lite mer, kommer kroppen att lagra energin inför nästa ’svältperiod’. Det som förr kallades jojobantning är i gång. Det är inget jag står för och vill rekommendera till en, som jag uppfattar det, frisk tjej som du!
  Fortsätt äta tre mål mat om dagen, mat du mår bra av och som ger dig energi. Undvik socker och mjölkprodukter, som kan skapa obalans i kroppen på olika sätt. Rör på dig tre gånger i veckan om du mår bra av det. Var en del i olika sammanhang, var med vänner du trivs med och se till att ha någon kul sysselsättning där du kan vara lugn, kreativ och närvarande. Det är mina tips, som jag tror är viktiga. Önskar dig all lycka till.
/Beatrice Ahlperby