SVAR: Dahlian är en fantastisk växt som förgyller tillvaron långt in på hösten. Blommar gör den för fullt ända tills första nattfrosten tar den och då är det dags att fundera på vinterförvaring. När man grävt upp rotklumpen, som består av en mängd knölar, ska den läggas luftigt och få torka ut ordentligt.
  Skaka bort jorden, ta bort dåliga knölar och bädda in klumpen i torv i en lämplig låda. Det är viktigt att förvara knölarna torrt och svalt över vintern; så mörkt och med så låg temperatur som möjligt, annars kan knölarna börja växa. Men inte under noll grader.
  På våren kan man dela knölarna för att få fler plantor eller välja att få en stor växtkraftig planta. Förkultivering av plantorna tidigt på våren är bäst, men man kan även plantera ut dem direkt på växtplatsen när risken för frost är över. De kräver mycket näringsrik mulljord och vatten under växtperioden för att orka blomma ordentligt under hösten.
/Åke Kestner