Det här är en mysdeckare, om än med ruggiga ingredienser. Kommissarie Thomas Lynley anlitas för att finna sanningen om en båtolycka hos en rik familj, vars medlemmar alla har mörka hemligheter. Hans assistent Barbara Havers engageras samtidigt hårt  i sin grannfamiljs öde. En ung journalist vill ha fast jobb på skandaltidningen  men gräver hela tiden i fel hål.
  Vi får en tjock bok med många teorier – och en rad underhistorier med aktuella samtidsmarkörer. Barn som far illa, själviska vuxna, styling, fixade kroppar, otrohet och könsidentiteter är en del av vår kultur och författaren väver skickligt in dem i sin intrig, som ändå aldrig släpper sin trohet till den grundläggande formen.

Som luttrad deckarläsare är jag mindre lättlurad än bokens persongalleri, men ändå klart intresserad hela vägen i mål. Och i den fortsättning som måste följa! Hon är listig hon, Elisabeth George.