Nyheter

Hallå där:
Yvonne Sandell

2012-11-30
Hallå där, Yvonne Sandell, kommunalare från Vansbro som är projektanställd av LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg för att informera om facket på gymnasieskolor. I går, fredag, fick du ett hederspris när vinnarna i Årets fackliga hjältedåd korades på LO:s ungdomsforum.
Läs mer

Fackordföranden som blir politiker

2012-11-30
Från sektionsordförande för Kommunal till oppositionsråd. Nu byter Irené Homman i Gagnef facket mot politiken.
Läs mer

Arriva svarar
på kritiken

2012-11-30
— Kritiken stämmer inte med vår bild av situationen.
Det säger Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius i ett svar på den kraftiga kritik som Kommunal riktar mot verksamheten i Råstagaraget norr om Stockholm. Relationerna med facket som Kommunal kallar ”frostiga” betecknar Tomas Hedenius som ”lite grus i maskineriet”.
Läs mer

Liv tycker

Oanständigt att
inte backa från
läxhjälps-rut

2012-11-30
”Äntligen kan vanligt folk köpa avlastning!” Det är M-ledamoten Maria Abrahamssons åsikt i det heta ämnet rutavdrag för läxhjälp — snart möjligt för elever ända upp i gymnasieskolan. Ett avdrag som i huvudsak används i områden där, inkomsterna är höga och elevernas skolresultat bra. Och som nu hotar hela skolsystemets likvärdighet.
Läs mer

Gästbloggare: Anna Spånt Enbuske

Japan går från
livstid mot visstid

2012-11-30

Läs mer

Den goda maten

2012-11-29

Läs mer

Filmrecension

Damsels in Distress

2012-11-30
Komedi i regi av Whit Stillman med bland andra Greta Gerwin och Analeigh Tipton.
Läs mer

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar vi på KA!