– Vi får samtal från förare som säger att det aldrig har varit så här bra, säger Tomas Hedenius på Arriva. Man får ha respekt för vad enskilda förare säger, men mycket har blivit bättre sen vi tog över. Depån är totalrenoverad och det finns exempelvis ett gym i källaren. Och bussarna har aldrig varit så fräscha som nu.

 Tomas Hedenius, Arriva.Tomas Hedenius.
Foto: Jan Lippka

Kommunalarbetaren skrev i går om kraftig kritik mot hårdare scheman och tajtare körtider. Något Tomas Hedenius kommenterar så här:
  – Vi hade inledningsvis problem med punktligheten. Men det berodde på trafiksituationen, och vi har justerat tomkörningstiderna fyra gånger sen vi tog över i augusti. Och det blir bättre. Vi följer det centrala kollektivavtalet när det gäller raster, körtider och scheman.
  Kommunal menar att relationen med facket är oacceptabelt dålig, vad säger du om det?
  – Det har varit lite grus i maskineriet. Det är problematiskt för vi vill ha en bra relation med Kommunal. Vi är beroende av det. Och vi har haft en bra relation med Kommunals lokala avdelning som har delat vår syn i frågor där vi inte har varit helt överens med det lokala skyddsombudet. Därför blir jag förvånad över Kommunals hårda kritik, det är inte den bilden vi har.