Det handlar om främlingsfientlighet, hur gestaltas det?
  – Genom tre karaktärer. En är partiledare över ett parti som tar över, som vill dela in människor i boxar. SRP står för Sveriges rena parti. Sen är det Carina, en hårt arbetande kvinna som driver frisersalong och hon blir drabbad av den här stora förändringen. Det blir även hennes son som är homosexuell. Det är en komisk satir om ett allvarligt ämne.

 Lotten Roos.Lotten Roos.

Varför skrev du en pjäs om främlingsfientlighet?
  – Det har blivit en mycket hårdare ton i media kring främlingsfientlighet. Det är bara en känsla men när ska man ta den känslan på allvar? Jag växte upp i en liten by på landet, där jag på 80-talet upplevde vågen av BSS (Bevara Sverige svenskt). Det finns en rädsla bland oss för det vi inte känner till.

Fotnot: Teatergruppen Frau Division står bakom pjäsen som har premiär i februari och ska spelas på skolor och teatrar i landet hela 2013.