Nyheter

Helt obligatorisk
a-kassa överges

2012-11-23
En del av a-kassan kommer även i framtiden att vara frivillig och administreras av a-kassorna precis som i dag. Regeringen har gett Socialförsäkringsutredningen nya direktiv och där är frågan om en helt obligatorisk försäkring borta.
Läs mer

Ylva Thörn får toppjobb inom S

2012-11-23
Kommunals förra ordförande Ylva Thörn blir ny biträdande partisekreterare i Socialdemokraterna. Hon får strategiskt ansvar för facklig-politisk samverkan.
Läs mer

Liv & hälsa

Anna kämpar
med svenskan

2012-11-23
Att lära sig ett nytt språk — varför är det så lätt för vissa och så hopplöst svårt för andra?
När Anna Hakobyan kom till Sverige lärde hon sig svenska snabbt och lätt. Men sen hände något dramatiskt — och språket försvann.
Läs mer

Samspel viktigt vid språkinlärning

2012-11-23
Att lära sig ett nytt språk som vuxen kan gå snabbt och lätt, eller vara nästan omöjligt. Det kan bero på alltifrån hur hjärnan ser ut till hur grannen hälsar i trapphuset.
Läs mer

Debatt

Lika lön för
lika arbete!

2012-11-21
Skanska bryter mot spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden. De dumpar löner och anställningsvillkor på ett aktuellt bygge i Skåne. Vi vill uttala vårt stöd för de drabbade, skriver flera fackligt engagerade vänsterpartister i Malmö.
Läs mer

Kultur

Bards bilder
visas på galleri

2012-11-23
Kommunalarbetarens ledarside-illustratör Magnus Bard är högaktuell med en utställning i Stockholm. Titeln på utställningen är ”Hur ligger landet?”
— Det är en fråga jag ställer mig dagligen numera.
Läs mer

Kåseri

En råtta
bakom ratten

2012-11-23
28, 29, 30… Jag stod inte ut längre utan tvingades fylla lungorna med den koldioxidstinna luftblandningen. Det hjälpte inte att chauffören, tillika min sambo, hade stängt av motorn vid röd-ljuset. Effekten var omedelbar, yrseln slog till direkt och åtskilliga hjärnceller kastade ofrivilligt in handduken.
Läs mer

Filmrecension

Blondie

2012-11-23
Svenskt drama i regi av Jesper Ganslandt med bland andra Carolina Gynning och Marie Göranzon.
Läs mer

Trevlig helg

Trevlig helg önskar vi på KA!