Den österrikiske filmregissören Michael Haneke vet verkligen hur man skildrar smärta. Så också här, och följaktligen är inte Amour filmen för dig som vill ha en myskväll på bion. Men vill man ha en känslomässig utmaning och kanske framför allt en skådespelarupplevelse utöver det vanliga är det här filmen att se.

Amour handlar om ett åttioårigt par där hustrun drabbas av en stroke och gradvis blir allt sjukare tills hon till slut knappt är mer än ett vårdkolli.
Emmanuelle Riva gör rollen som den sjuka Anne med en alldeles fenomenal exakthet, till slut inte mer än ett litet barn eller en vilsen fågelunge där i sin sjuksäng. Trintignant är också mycket bra som den uppoffrande maken, som ställs inför svårighet efter svårighet.
  Kan kärleken dem emellan stå pall för också denna, den sista striden?