Nyheter

Rätt till heltid bara på pappret

2012-11-21
I Skellefteå är andelen deltidsanställda kvinnor låg. Men i verkligheten jobbar 54 procent deltid. Orsaken är att kvinnor tar mer ansvar hemma, tror kommunen. Många timvikarier och ett tungt jobb, tror facket. För uskan Tanja innebär deltid att sambon inte kan vara pappaledig som tänkt.
Läs mer

Här jobbar två av tre kvinnor heltid

2012-11-21
Bara i 3 av landets 290 kommuner arbetar färre än 40 procent av kvinnorna deltid. I Kiruna är deltiden lägst. Här har man också lyckats ge personliga assistenter heltid. Det går inte, enligt flera andra kommuner.
Läs mer

Grekiska fack får rätt av FN-organ

2012-11-21
ILO kritiserar Grekland för brott mot grundläggande fackliga rättigheter. Kritiken delas av Europafacket som menar att brotten är resultat av påtryckningar från EU för att lösa krisen. Europafacket uppmanar EU att leva upp till utnämningen som årets mottagare av Nobels fredspris.
Läs mer

En av fem orkar inte med jobbet

2012-11-21
Mer än var femte, 22 procent, av kvinnorna i åldern 50 — 64 år tror inte att de kan jobba kvar i sitt nuvarande yrke om två år.
Det visar Stockholms läns nya arbetshälsorapport.
Läs mer

Hallå där:
Anne-Lie Gladh

2012-11-21
Hallå där Anne-Lie Gårdh, personlig assistent från Åtvidaberg, som av tidningen Assistans utsett till Årets Assistent.
Läs mer

Ledare

Det skulle kunna bli så bra

2012-11-21
Långholmen, solen på väg upp, i öronen Queen: This could be heaven for everyone, this world could be free, this world could be one.? Allt enkelt och självklart, visst skulle det kunna vara så bra, världen en fri plats för alla.
Läs mer

Debatt

Lika lön för
lika arbete!

2012-11-21
Skanska bryter mot spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden. De dumpar löner och anställningsvillkor på ett aktuellt bygge i Skåne. Vi vill uttala vårt stöd för de drabbade, skriver flera fackligt engagerade vänsterpartister i Malmö.
Läs mer

KA:s inkomstkarta

Vad tjänar du? Jämför din inkomst med andra kommunalare här!