De 31 varslen motsvarar 23 årsarbetare, sammanlagt innebär det att nära 20 procent av omsorgsförvaltningens anställda riskerar att försvinna.
  – Det är fruktansvärt, Hällefors är en liten ort och det här drabbar många, säger Göran Thor.

Kommunals huvudskyddsombud Malin Nilsson har nu lagt en så kallad 6:6a-anmälan mot kommunen. En sådan ska läggas när det uppstår ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Hällefors har nu till och med måndagen den 19 november på sig att svara på anmälan, sedan går ärendet vidare till Arbetsmiljöverket. Verket kan besluta om förbud mot kommunens neddragning.
  I anmälan till kommunen riktar Kommunal bland annat in sig på att neddragningsförslaget har lagts alldeles för fort, utan att skyddsombudens synpunkter togs till vara. Man befarar också framtida ohälsa eftersom man inte förebyggt arbetsmiljökonsekvenserna.
  – Det här är ett hastverk, allt ska gå så fort. Våra synpunkter har inte fått komma fram, säger Göran Thor.
  Vad hoppas du ska hända nu?
  – Jag hoppas att kommunen gör sitt jobb och gör en ordentlig konsekventanalys och riskbedömning. För de som inte får gå blir ju också drabbade.

Kommunalarbetaren har varit i kontakt med ordföranden i kommunstyrelsen i Hällefors Ritha Sörling (S). Hon hänvisar nedåt i hierarkin till Ulrika Mellkvist (C), som är omsorgsnämndens ordförande. Ulrika Mellkvist har dock inte gått att nå för en kommentar.