Hur snabbt går det att rasera ett liv? Att nicka till lite på landsvägen visar sig vara tillräckligt för den stenrike finansmannen Robert Miller (Richard Gere). På ett ögonblick ställs allt på ända. Miller råkar ut för en bilolycka där hans älskarinna omkommer. För att inte riskera hans företags minst sagt skumma 500-miljonersaffär ger han sig inte till känna.
  Samtidigt börjar hans dotter fatta misstankar om att något inte står rätt till med jätteaffären. Miller tvingas inte bara ljuga för polisen utan också för sin egen familj och medarbetare. Till slut blir lögnerna ohållbara. Han har många chanser att ställa allt till rätta igen men verkar inte ha lärt sig någonting av vare sig gamla eller nya misstag.

Om det är något den här filmen säger så är det att allt ordnar sig med pengar. Och där ligger också problemet. Jag känner ingen som helst sympati med Geres karaktär. Han ljuger, bedrar och utnyttjar andra. Det är bitvis spännande att se hur Miller slipper undan den ena konfrontationen efter den andra men innerst inne vill man att han ska åka dit.
  Gere briljerar som affärsman på gränsen till nervsammanbrott men handlingen suger aldrig tag i en. En klart sevärd film men med en ovanligt osympatisk huvudperson.