Varför vill du twittra?
  – Jag tycker att det är så himmelens otroligt intressant att vara skyddsombud. Samtidigt behöver vi bli fler. Då är det bra att försöka nå ut.

Vad ska du twittra om?
  – Allt möjligt. Det kommer att bli mycket om fritids, om hur viktigt det är att stärka utbildningen för skyddsombud, om skyddsombudens vardag och om arbetsmiljöfrågor. Jag är ju förälder också, så jag ser saker från två håll. Jag har en sexåring som har börjat i förskoleklass och vill stå och bajsa på toaletten för att miljön där inte är fräsch. Det är hans första erfarenhet av skolan.

 Johan Karlsson, Kommunal.Johan Karlsson.

Går det att få sitt budskap på 140 tecken (maxlängden för ett inlägg på Twitter)?
  – Jag har inte hållit på med Twitter så länge, så ibland kan jag bli lite frustrerad. Man vill ju skriva längre! Men det kan vara ett bra sätt att träna på att vara slagkraftig.

Du har gästbloggat på ka.se tidigare. Är det viktigt för dig att berätta om ditt fackliga arbete offentligt?
  – Absolut! Vi gör jätte- jätte- jättemycket bra saker i Kommunal, men vi är oerhört dåliga på att tala om vad vi gör. Det tror jag kan förklara en del av medlemstappet. Alla förtroendevalda i vår organisation borde egentligen gå en marknadsföringskurs.

Fotnot: Johan Karlsson tar över @Skyddsombuds-kontot klockan 17.00 i eftermiddag, den 2 november. Samtidigt börjar rektorn och förskolechefen Marie Norberg från Malmö twittra på stafettkontot @Arbetsmiljochef.