1979 började regissören Bo Widerberg arbeta med en film om sin far, konstnären Arvid Widerberg. Med vid inspelningarna var Bos son Martin Widerberg, då 16 år.
  Mer än 30 år senare har han återupptagit faderns avbrutna projekt och färdigställt dokumentären Alla är äldre än jag. De rörliga bilderna på Arvid kompletteras med arkivmaterial från Bos filmer och nytagna sekvenser där Martin samtalar med sina egna söner Morris och Joel.

Ja, det blir många män och väldigt mycket Widerberg. Ändå lyfter filmen över det rena navelskåderiet. Martin Widerberg tar oss med in i en familj där inga relationer är oproblematiska. Bo kände sig bortglömd som liten, men när han slår igenom som regissör får hustrun och barnen komma i andra hand.
  Martin själv har alltid prioriterat familjen före karriären, säger han. Samtidigt sätter han sonen Morris framför en rullande kamera och pressar honom till bekännelser om sina innersta känslor. Allt för filmen, förstår vi. Det sociala arvet är starkt.