”Jobbar som bussförare. Varje gång som upphandlingsperioden närmar sig sitt slut känns det oerhört olustigt. Man vet helt enkelt inte om man har jobbet kvar.
  Möjligen skulle det vara lagstadgat att det är verksamhetsövertagande vad det gäller personal när det nya företaget tar över. Detta skulle gälla i fler yrkeskategorier.
  Menar. Vem vågar skaffa hus, ny miljövänlig bil osv när man inte vet om man har jobbet kvar efter några år?”
  Så skriver en bussförare på webbsajten prataomjobbet.se.

 Josefin Brink.Josefin Brink.

Sajten är en del i Vänsterpartiets kampanj där de samlar berättelser från arbetslivet.
  Vet ni inte hur arbetsvillkoren ser ut?
  – Vi tror kanske inte att vi som parti har hela bilden, att vi sitter inne med alla svaren hur det ser ut. Vi ser det här som en förlängning av arbetsplatsbesöken – att vi får möjlighet att höra ännu fler röster. Det är ett problem att löntagarperspektivet inte syns och hörs i den politiska debatten, säger Josefin Brink.
  Vad händer med berättelserna som ni får in?
  – Vi samlar dem och sparar dem som exempel. De som godkänner att vi gör det publicerar vi på hemsidan så att alla kan läsa dem. Men sedan kommer vi att använda dem när vi ska utveckla och prioritera våra politiska förslag. Det blir underlag för framtiden, för hur vi formulerar nya frågor eller prioriterar på ett nytt sätt.

Det är oklart hur länge kampanjen ska hålla på, men enligt Josefin Brink ska den i alla fall pågå till mars nästa år.
 På webbsajten kan man skriva in sin berättelse direkt på nätet. Det finns också ett telefonnummer dit man kan ringa eller smsa in sin berättelse. Kampanjen finns också på twitter, under #prataomjobbet.