En kvinna och en man från Syrien åkte buss med sin nyfödda son i vagn. Under resan kom någon åt en stoppknapp upprepade gånger.

Busschauffören trodde att kvinnan var skyldig och skällde ut paret inför de andra passagerarna. Bland annat sa han att de skulle åka hem till Talibanland. Han säger själv att han fick idén av att kvinnan hade slöja och mannen skägg. Han säger också att han var stressad av att stanna upprepade gånger eftersom det var halt väglag.
  När arbetsgivaren Veolia fick veta vad som hänt skickade man busschauffören på utbildning i bemötande och bad om ursäkt.

DO, Diskrimineringsombudsmannen, har sedan stämt företaget som i tingsrätten dömdes att betala 20 000 kronor i diskrimineringsersättning till paret. DO överklagar nu domen eftersom man tycker att ersättningen är för låg jämfört med liknande domar. Istället för 20 000 kronor vill de att paret ska få närmare 100 000 kronor.