Helle Klein skrev på Dagens Arena den 27 augusti ”Det skrämmande är faktiskt inte att moderaten twittrade klantigt utan den människosyn som speglas i hans tweet. Är det så man mellan skål och vägg talar om politiska motståndare med invandrarbakgrund”?

Men Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson förstår inte reaktionerna och skriver på sin blogg: ”Jag måste säga att jag finner den enorma mediestormen angående det moderata twittret om Nalin Pekgul, som helt absurt”.
  Jag förstår att en rasist blir förvånad, eftersom nedsättande ord och lögner om människor med invandrarbakgrund är vardagsmat för Sverigedemokraterna. Ett exempel på deras lögner är att de under sju år skriver på sina bloggar och sajter om att Nalin Pekgul skulle ha flyttat ifrån Tensta för att området inte var tillräckligt fint för henne, trots att de vet att Pekgul bor kvar där. Denna lögn passar in i deras propaganda om att det mångkulturella samhället har misslyckats.

Sverigedemokraterna sprider ut att alla invandrare är bidragstagare och att alla politiker som lämnar sina uppdrag lever på avgångsvederlag. Då blir det säkert extra provocerande att muslimen och politikern Nalin Pekgul har återgått till sitt arbete som sjuksköterska och inte har tagit emot ett öre i avgångsvederlag. Detta kan förklara att de på sina sajter sprider lögnen om att hon sitter hemma och låter sig försörjas av staten. Det måste svida att en troende muslimsk politiker gör det som vi önskar att alla politiker gjorde.

Sverigedemokraterna är väl medvetna om man upprepar en lögn hundratals gånger så kan folk till slut uppfatta det som sanningen och det har vi som har invandrarbakgrund fått vänja oss vid.
  Som muslimsk kvinna är det provocerande att alltid påminnas om myten om den muslimska kvinnan som förtrycks av de muslimska männen. I det här sammanhanget skulle jag vilja hänvisa till Jesus liknelse om mannen som såg grandet i sin grannes öga men inte bjälken i sitt eget. Personer som sverigedemokraten Thoralf Alfsson och moderaten Thomas Böhlmark förmår inte se att de precis som talibanerna i Afghanistan skräms av starka muslimska kvinnor och störs av en kvinnlig politiker som visar sitt stöd genom att ta plats och högljutt applådera.