Kommunal arbetar med att se över sitt varumärke och utreder om förbundet ska byta namn. Tidigare i höst avslöjades att Fack Ett, Fundament och Tjugofyrasju presenterades som alternativa namnförslag i en opinionsundersökning.
  Nu skriver sajten Dagens Opinion att Kommunal har registrerat varumärkena Fakket och Fack1 hos Patent- och registreringsverket, PRV. Kommunal har också ansökt om att skydda namnen Tjugofyrasju, Facket 24:7, Fackförbundet 24:7, Facket Tjugofyrasju, Fackett och Facket, men i de fallen har PRV inte fattat beslut.

Ansökningarna om varumärkesskydd gjordes redan i början av juni.
  – Det var tidigt i processen och vi tittade väldigt förutsättningslöst på ett antal olika namnmöjligheter. Då kollade vi juridiskt på vilka möjligheter som fanns kopplat till några namn, som fortfarande inte var några färdiga förslag. Vi tittade helt enkelt på vilka möjligheter som fanns, säger Kommunals kommunikationschef Emma Nilsson till Dagens Opinion.