Nyheter

Medlemmar ska
vägleda om vinst

2012-10-19
— Om man förbjuder vinst så löser det inte hela problemet.
Kommunals ordförande Annelie Nordström vill flytta debattens fokus och hävdar att minskade resurser till vård och omsorg är ett större problem än vinster i privata vårdföretag.
Läs mer

Samverkan ska ge bättre omsorg

2012-10-19
Samarbete blir Kommunals nya väg för att få bättre villkor i äldreomsorgen.
Under fredagen drog man igång ett unikt samarbete med akademikerförbundet SSR.
Läs mer

Djukvårdare mordhotade

2012-10-19
Djurvårdarna på Parken Zoo i Eskilstuna har mordhotats. Arbetsplatsombudet bekräftar att personalen har hjälp och stöd från företagshälsovården, men ger inga andra kommentarer i dagsläget.
Läs mer

Hallå där:
Anna Gustafsson

2012-10-19
Hallå där Anna Gustafsson, dagbarnvårdare i Ödsmål som tagit strid mot kommunens sparbeting.
Läs mer

Skyddsombud anmäler mer

2012-10-19
Antalet anmälningar från skyddsombud till Arbetsmiljöverket har ökat kraftigt de senaste åren, visar en granskning gjord av tidningen Arbetet. Flest anmälningar kommer från anställda inom vård, omsorg och sociala tjänster.
Läs mer

London jäser
av missnöje

2012-10-19
Det blir tredje gången på kort tid som parkeringsvakterna i Camden i London tar fram sin banderoll och kräver en lön att kunna leva på. De protesterar mot nedskärningar och frysta löner i en jättedemonstration, som det brittiska TUC anordnar nu på lördag.
Läs mer

14 november ska Europa strejka

2012-10-19
Stora delar av Sydeuropa tar sig ut på gatorna för att strejka och protestera mot den förda åtstramningspolitiken 14 november. Det är Europafacket som fattat ett gemensamt beslut om att samla protesterna till en och samma dag.
Läs mer

Arbetsliv

Varning för våg av depressioner

2012-10-19
De som drabbas av utmattningsdepression har ofta anlag för att reagera annorlunda på stress, visar ny forskning om utbrända vårdanställda. Arbetsgivarna måste därför vara bättre förberedda på att se tidiga signaler hos sina anställda på att något är fel.
Läs mer

Debatt

M: Fler måste jobba efter 65

2012-10-19
Vi moderater vill ge människor rätt att stanna kvar i arbetslivet längre. Om man kan måste det bli naturligt att jobba några år efter 65, skriver Jenny Petersson, riksdagsledamot (M).
Läs mer

Filmrecension

Till ungdomen

2012-10-19
Norsk dokumentär i regi av Kari Anne Moe, med Johanne Butenschøn Lindheim, Henrik Wangberg, Sana El Morabit och Haakon Veum.
Läs mer

Bokrecension

Leta loppan

2012-10-19
Av Erik Magntorn (text) och Lisa Sjöblom (illustrationer) (Lindskog förlag)
Läs mer