Nyheter

Expert kritiserar Hägglunds förslag

2012-10-17
Socialminister Göran Hägglund lanserar en etisk plattform som skulle kunna ge meddelarfrihet för anställda i privata vårdföretag. Förslaget sågas av yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.
Läs mer

Fack kritiska till Hägglund förslag

2012-10-17
Kommunal slår fast att socialministerns förslag om en etisk plattform för vården inte löser problemen. I stället behövs mer resurser.
Vision anser att förslaget om frivillig meddelarfrihet inte är tillräckligt. I stället ska meddelarfrihet vara reglerad i lag.
Läs mer

Kommunal vill bli bäst på fairtrade

2012-10-17
Kommunal siktar på att fixa flest rättvisemärkta fikapauser och vinna Fairtrade Challenge. Motivet är att sätta internationell solidaritet på agendan och att fler förtroendevalda ska vara ute på arbetsplatserna.
Läs mer

Debatt

Kommunal: avskaffa LOV

2012-10-17
Det är naivt att tro att nej till privata företag och nej till vinster ger en bättre välfärd. Det största hotet är nedskärningarna. Därför vill vi öka statsbidragen till välfärden och avskaffa LOV, skriver Kommunals ordförande Annelie Nordström och förste vice ordförande Per Holmström.
Läs mer

Kolumn

Mittenpolitik ger soffliggaren rätt

2012-10-17
Det är nedskärningstider i välfärden. Igen. Trots sunda statsfinanser, som finansminister Borg yvs över och oppositionen misstror, är realpolitiken i välfärden runt om oss densamma som de senaste 20-25 åren. Alltså minus.
Läs mer

Tema: Återhämtning

Läsarnas bästa återhämtningstips

2012-10-15
Hur gör du för att återhämta dig så att du orkar med vardagen? Vi bad KA-läsarna om deras bästa tips. Här kan du läsa några av dem.
(Uppdaterad med nya tips 17/10)
Läs mer