Brunnsviks folkhögskola flyttar vid årsskiftet från Väsmans strand utanför Ludvika där skolan legat i 106 år. Flytten går till Borlänge. 
  Anledningen är att skolan inte klarade av att betala hyran i lokalerna som ägs av LO efter att LO nekat till att gå med på hyressänkningar.

Sex personer som jobbat med servicetjänster på skolan är uppsagda.  Däribland vaktmästaren Leif Andersson som arbetat på skolan i 31 år:
  – Vi har 12 månaders uppsägningstid och får nu välja om vi vill studera eller söka jobb under den tiden. Det är ju aldrig trevligt att en arbetsplats försvinner, men man får väl se framåt. LO och ABF hade ingått ett avtal, det avtalet är uppsagt. Stämningen här har inte varit världens bästa, men det finns nu en lättnad bland personalen att vi fått klara besked, säger han.

I december 2006 beslutade LO att avveckla sitt huvudmannaskap för folkhögskolan, och sedan 2008 har LO hållit sina fackliga kurser på Runö, 40 minuter från Arlanda, i stället för på Brunnsvik.
  När internatet upplöses kommer eleverna att få hysas in på hotell och vandrarhem.  Kritiker menar att LO gör sig av med arbetarrörelsens historia. LO:s ekonomichef säger att man bedriver verksamhet och inte är en bidragsorganisation.